Inför matchen mot Almtuna

5 januari 2022 10:00

Ikväll väntar match mot Almtuna på bortaplan


Efter ett kortare nyårsuppehåll är det ikväll dags för match igen för Björklöven. Pandemin har åter påverkat HockeyAllsvenskan och flertalet matcher i omgången har ställts in. I skrivande stund verkar matchen mellan Björklöven och Almtuna spelas som planerat ikväll.

Björklövens mellandagsmatcher resulterade i två förluster efter förlängning respektive straffar. I en svängig match i Västerås avgjorde Västerås i förlängningen och i hemmamötet med BIK Karlskoga kom Björklöven tillbaka starkt i den tredje perioden för att sedan förlora på straffar. William Eriksson gjorde tre mål under de två matcherna och har nu gjort fem mål på sina fyra senaste matcher.

Björklöven är just nu femma i tabellen med 54 poäng och en match mindre spelad än de flesta andra lagen. Axel Ottosson, som imponerat stort på senare tid, leder den interna poängligan med sina 28 poäng (10+18). Alexander Wiklund följer med 25 poäng. Christopher Bengtsson är fortsatt skyttekung med tolv mål.

Almtuna hann med tre matcher i mellandagarna och det blev totalt fyra poäng efter en seger, en övertidsförlust och en förlust under ordinarie tid senast mot Västerås. Almtuna är elva i tabellen med 32 poäng. Den interna poängligan leds av Hampus Harlestam med 21 poäng. Målbäst är Sebastian Benker med elva fullträffar.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.

Nedsläpp ikväll klockan 19.00.