Förlust för Björklöven borta mot Sundsvall

15 mars 2017 22:20

Björklöven började starkt med en fin första period och två mål borta mot Sundsvall. Trots det slutade första perioden 3-2 till hemmalaget. Det blev 41 skott för Sundsvall som vinner matchen med 5-3. Så här säger tränaren Maria Swärdsudd efter matchen.


Hur går tankarna nu efter matchen?

– Vi är bra med i första, okej med i andra och orkar inte i tredje. Våra skott är inte okej men vi har också många skadade och håller därför inte hela matchen igenom.

Var den här matchen mot Sundsvall,på något sätt annorlunda jämfört mot den ni spelade för en vecka sedan?

– Vi gör en bättre match än förra, de är svaga på backar och starka forwards. Men vi ligger på deras backar och får stopp på dem. Vi får även en del lägen, som vi inte förvaltar.

Vad det orken som saknads för att det skulle bli vinst?

– Det tycker jag. Det märks att det börjar gå mot slutet av säsongen, och de som matchat hårdare mot slutet börjar bli lite trötta. Det här är en intensiv period, skillnad mot den serie som vi spelat. Så ja, det är orken vi faller på idag.

Var det någon spelare som utmärkte sig idag?

– Även om vi blir trötta, ger vi inte upp. Vi har utvecklats till en bra lag maskin där alla är med genom hela matcherna

Vad kommer ni fokusera på tills i helgen?

– Vi har ju träning imorgon, 50 min istid. Det blir ett lugnt pass, åka ur kroppen. Lugna ner lite, få go känsla inför helgen.

Hur känns det att det bara är två matcher kvar?

– Det sak bli kul att få sluta på hemmaplan. Som sista spelande lag i Löven hoppas jag att vi får ett bra slut med stöd från en stor publik. Det finns sex poäng kvar att hämta och dom ska vi ha.