Werner efter vinsten mot Timrå

23 februari 2017 01:15

Adam Werner var tillbaka i Björklövens mål för första gången på fyra veckor. Vi tog oss ett snack med honom efter vinsten mot Timrå med 4-2.


- Det var en tuff match även om det var behagligt för mig att jag fick litegrann att göra på en gång. Timrå tryckte på rätt mycket i början men vi försvarade oss riktigt bra och gjorde mål på våra lägen. Det är en bra insats från oss tycker jag.

Du har varit borta från spel ett tag. Hur kändes det att ställa sig mellan stolparna igen för match?

– Det var fyra veckor sen jag spelade och det är klart att det är väldigt roligt att vara tillbaka. Man har saknat att spela men man har fått jobba hårt på träningarna och se varje träning som match istället. Jag tror att det hårda jobbet som jag och målvaktstränaren "Steken" lagt ner på träningar och extrapass som vi kört, har gjort att jag kunnat behålla formen. Jag kunde ta med mig många bra saker från träningarna in i matchen nu ikväll.

Uppladdningen blev speciell med en väldigt lång bussresa och 2,5 timmes framflyttad matchstart. Hur upplevde du det?

– Det är klart att det blir lite speciellt och lite längre än man tänkt. Vi visste inte heller om det skulle bli någon match eller inte ett tag. Jag tycker att alla gjort det väldigt bra och det har inte varit något gnäll. Ingen har gnällt och sugit energi ur någon annan. Man får försöka slappna av och inte ladda för mycket utan ha kul och snacka lite med de andra. I och med att alla skötte det så bra påverkade inte den speciella uppladdningen oss så mycket tror jag.

Du hade en del att göra i matchen men såg ut att agera lugnt och säkert. Var det så det kändes för dig själv på isen också?

– Det kändes rätt bra även om det var lite ovant då man inte spelat match på ett tag. Tycker det blev en del konstiga returer men där behöll jag ändå lugnet och jag fick också jättebra hjälp av grabbarna i laget. De rensade undan och blockade hur många skott som helst. Utespelarna gav mig en chans att spela bra idag vilket var riktigt kul.

Kan man som målvakt känna en stolthet när utespelarna agerar så där uppoffrande?

– Ja, det kände jag. Vi har pratat mycket om att vi måste upp i nivå med det hårda jobbet och blockade skotten och de andra småbitarna vi kan påverka. Idag tycker jag att vi verkligen kom upp i nivå och fick man ett läge att blocka skott så gjorde man det och det är så man vinner hockeymatcher. Det vi verkligen behöver är att vinna hockeymatcher just nu och fortsätter vi med det hårda jobbet kommer vi att fortsätta att vinna.