Två nyförvärv klara till nästa säsong

24 april 2018 14:00

Centern Kristoffer Söder och målvakten Mattias Pettersson är klara för spel i Björklöven säsongen 18/19


Björklöven har idag kontrakterat centern Kristoffer Söder. Söder, med moderklubb Skövde IK, kommer senast från spel i Karlskrona där det blivit tre säsonger och dryga 150 matcher i SHL.

– Kristoffer är en vägvisare i det som kännetecknar en spelare i Björklöven. Han har en attityd att pressa sig själv i både träning och match. Fuskar aldrig, viker inte ned sig för att det krävs lite extra och söker inga ursäkter. Han är lojal i ansvaret för inte bara sin egen prestation och utveckling utan han strävar även efter att i alla lägen göra sina medspelare bättre och därmed laget, säger sportchef Grönberg om nyförvärvet Kristoffer Söder.

Den storväxte centern har utöver tre säsonger i SHL också dryga 150 matcher i HockeyAllsvenskan under tre säsonger med Karlskrona, den sista med uppflyttning till SHL som resultat.

– Det kändes som Björklöven hade något bra på gång under förra säsongen. Man hör bara positivit från andra spelare om att spela för Björklöven och att bo i Umeå. Det ska bli riktigt kul med en ny utmaning och jag gör gärna om samma resa i Björklöven som jag gjorde med Karlskrona med uppflyttning till SHL, sa Söder i samband med att kontraktet skrevs på.

Kontraktet med Söder är skrivet på tre år.

27-årige målvakten Mattias Pettersson ansluter till Björklöven från Mora där han stod 14 matcher i SHL förra säsongen. Pettersson var även med i Moras lag när man avancerade till SHL säsongen 16/17 och då noterades han för 21 matcher (1,89 i målsnitt och 92,8 i räddningsprocent).

– Processen kring rekryteringen av ytterligare en målvakt har varit lång. Vi är glada över att vi funnit en lösning som gjorde att Mattias blev tillgänglig för oss. Han har den profil vi sökt där han med SHL-erfarenhet och en redan mycket hög nivå i sitt spel fortfarande har stor utvecklingspotential. Vi vet att vi har en bra verksamhet för målvaktsutveckling och det var också därför en viktig del i profilen vi sökte, säger Grönberg om Mattias Pettersson.

Pettersson har fått sin hockeyfostran i Halmstad där han också startade sin seniorkarriär för att via spel i Mörrum och Lindlöven ta sig till Mora.

– Jag har bara hört gott om Björklöven och Umeå. En anrik förening med bra fans och en bra stad att bo i. Det känns bara bra att få komma till Björklöven, sa Pettersson när vi bytte några ord med honom.

Kontraktet med Pettersson är skrivet på två år.

Vi hälsar Kristoffer och Mattias välkomna till Umeå och Björklöven.