Schilkey tremålsskytt igen
Publicerad: 2022-10-19
Björklöven besegrade AIK med 5-2 i kvällens match i Winpos Arena

Björklöven kunde ta ledningen i kvällens hemmamöte mot AIK när Nick Schilkey fortsatte att visa god målform. Målet kom redan efter fyra minuter. Jesper Lindgren stod för framspelningen. Det var en tempostark inledningsperiod där AIK fick chansen att spela powerplay två gånger men utan att få hål på Joona Voutilainen. Skotten 11-10.

Scott Pooley utökade Björklövens ledning till 2-0 i mittenperiodens inledning då han bara hade att hålla klubban i isen efter ett elegant skottpass från Mattias Nörstebö. I en målrik andra halva av perioden gjorde först Nick Schilkey 3-0. Ett skott från Veeti Vainio gick via Schilkey i mål. AIK fick kontakt i slutet av perioden då man först reducerade en gång genom att David Muzito-Bagenda satte ett friläge och sedan en gång till bara 32 sekunder senare genom Oscar Nord. Skotten i perioden 10-11.

I den tredje perioden var det dags för Nick Schilkey show igen. Schilkey tog rejäl fart i offensiv zon och satte pucken i nät bakom Niklas Lundström. Målet var Schilkeys sjätte på de två senaste matcherna! Björklöven kunde kontrollera tillställningen relativt väl därefter och Joel Mustonen fick spräcka sin målnolla när han faställde slutresultatet till 5-2 i tom bur. Skotten 7-6, totalt 28-27.

Björklöven spelar sin nästa match i HockeyAllsvenskan redan på fredag då Djurgården väntar på bortais.

Glöm inte bort derbyt i NDHL imorgon kväll när Skellefteå gästar Winpos Arena.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.