Storförlust mot Västerås
Publicerad: 2021-11-20
Det blev förlust med hela 0-5 i mötet med Västerås

Björklöven fick ett tidigt powerplay i kvällens match mot Västerås i Winpos Arena men powerplayspelet blev inte särskilt långvarigt då Björklöven drog på sig en utvisning i det numerära överläget. Det var relativt chansfattigt i inledningsperioden men närmast ett mål var Västerås när Mathias From prickade stolpen bakom Claes Endre. Skotten i den mållösa perioden 8-15.

Västerås inledde mittenperioden bäst och efter slarv i Björklövens försvarszon blev William Wikman helt fri med Claes Endre som dock klarade avslutet. Björklövens chanser var få och Gustav Posslers friläge var en av de bättre lägena men Johan Gustafsson i Västeråsmålet klarade. När Västerås fick spela powerplay så tog det bara tre sekunder innan Mikael Frycklund sköt 1-0. Dryga minuten senare kom också 0-2 då Alex Lavoie tilläts trycka in en retur bakom Endre. Skotten i perioden 3-12.

Björköven fick sämsta möjliga start på tredje perioden då Mathias From satte 3-0 efter dryga 1.30. Västerås lyckades sedan helt få stopp på Björklövens offensiva försök och man kunde också göra både 4-0 och 5-0 innan matchen var slut. Skotten i den tredje perioden 7-13, totalt 18-40.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.

Björklöven nästa match spelas på onsdag då man möter AIK på bortaplan.