Bortaseger mot Mora
Publicerad: 2022-10-28
Det blev seger med 4-1 när Björklöven mötte Mora på bortais ikväll

Det blev en ganska tillknäppt förstaperiod i kvällens match mellan Mora och Björklöven. Lagen hade varsin jättechans innan Björklöven fick chansen i powerplay. Trots flera bra chanser uteblev utdelningen. Mora kunde sedan ta ledningen genom Anton Heikkinen som avslutade ett friläge i mål. Björklöven kvitterade dock omgående när Maxime Fortier spelade fram Gerry Fitzgerald. Skotten i en jämn förstaperiod 5-9.

Det var lite mer Mora i mittenperioden och Björklöven fick spendera en del tid i egen zon. Alex D´'Orio spelade stabilt och fick god hjälp av sina backar. Med fyra minuter kvar av perioden tog Björklöven ledningen då Nick Schilkey gjorde sitt tionde mål för säsongen via en styrning efter skott från Mattias Nörstebö. Skotten 16-12.

Björklöven utökade till 3-1 i powerplay i inledningen av tredje perioden när Fredric Weigel något tursamt hittade Scott Pooley framför mål. Mora tryckte på för en reducering och fick också chansen att spela fem mot tre men då visade Daniel Rahimi prov på stort försvarsspel när han blockade ett flertal skott i farliga lägen. Alex D'Orio fortsatte att storspela och Alexander Wiklund kunde fastställa slutresultatet till 4-1 i tom bur. Skotten 12-5, totalt 33-26.

Björklöven spelar sin nästa match på söndag då Östersund väntar i Winpos Arena.