Inför matchen mot Tingsryd
Publicerad: 2019-11-13
Ikväll väntar bortamatch mot Tingsryd

Det blev en tät match mot Vita Hästen i måndags där special teams till slut kom att avgöra. Björklöven gjorde inte mindre än fyra mål i powerplay och kunde till slut stå som segrare med 5-3, det sista målet i tom bur av Justin Crandall. Tingsryd besegrade Västervik efter straffar i sin senaste match efter att man kvitterat och tagit matchen till förlängning med bara 19 sekunder kvar.

Inför kvällens matcher ligger Björklöven tvåa och Tingsryd åtta i en något haltande tabell. 15 poäng skiljer lagen åt. Tingsryd har spelat nio hemmamatcher och fått med sig 11 poäng. Björklöven har på sina nio bortamatcher spelat in 18 poäng.

Justin Crandall blev tvåmålsskytt senast och i och med dessa mål har han ensam ledning i interna poängligan. Totalt har det blivit 20 poäng. Fredric Andersson (19 poäng) och Alex Hutchings (16 poäng) följer närmast bakom. Gustav Olhaver är poängbäst i Tingsryd med elva poäng.

Björklövens fyra mål i powerplay senast gör att man totalt gjort 20 i spelformen. Tre av tio utvisningar har resulterat i mål. Tingsryd har gjort sju powerplaymål och där är det ungefär var åttonde utvisning som slutar med TAIF-mål.

Björklövens assisterande tränare Robert Kimby var inte helt nöjd med prestationen i senaste matchen mot Vita Hästen.

-Först och främst är vi nöjda såklart med att vi tar tre poäng men sedan finns det en del övrigt att önska från matchen. Vi har väl kanske inte det bästa passningsspelet.

Kimby ser fram mot mötet med Tingsryd.

-Tuff match Tingsryd borta. Det blir alltid mycket åka av därnere och det gäller att vi är med från start. Är vi det så tror jag vi har bra chans till tre poäng.

Hela inför-matchen-intervjun med Kimby hittar du här.

Björklövens lag ikväll:

30 Mattias Pettersson (35 Joe Cannata)

10 Gustav Bouramman – 12 Brian Cooper

26 Oliver Larsen –24 Ludvig Stenvall

52 August Tornberg – 5 Hardy Häman-Aktell

91 Justin Crandall – 15 Tyler Vesel – 90 Alex Hutchings

22 Fredric Weigel – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

11 William Eriksson – 96 Pontus Andreasson – 77 David Lindquist

71 Oskar Stål-Lyrenäs – 19 Kristoffer Söder – 29 Alexander Wiklund

21 Erik Rainersson

I Björklöven saknas fortsatt skadade Alexander Hellström, Lukas Ericsson och Emil Lundberg samt avstängde Alexander Deilert. Nye backen Zack Palmquist är kvar i Umeå och tränar i avvaktan på att alla papper ska bli klara.

Nedsläpp ikväll klockan 19.00. Passa också på att köpa biljetter till nästa hemmamatch. AIK gästar A3 Arena på lördag kväll och förhoppningsvis kan Zach Palmquist debutera då. Biljetter hittar du som vanligt här.

Henrik Lundh