Poängstark back klar

27 juli 2019 14:00

Alexander Deilert är klar för spel i Björklöven


Näste spelare in i Björklövens lagbygge blir offensivt skicklige Alexander Deilert. Den 30-årige rightbacken spelade den senaste säsongen i AIK där det blev 31 poäng på 38 grundseriematcher och sedan två poäng på fem matcher i slutspelet.

-Alexander är en smart hockeyspelare och en av de bästa backarna i Hockeyallsvenskan offensivt sett. Jag är glad att vi kunnat komma överens då vi förhandlat under en längre tid, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

Deilert, med Farsta som moderklubb, har bland annat gjort drygt 120 matcher i SHL och närmare 300 matcher i HockeyAllsvenskan.

-Det finns flera olika faktorer som gör att jag väljer att spela i Björklöven men först och främst känner jag Per Kenttä sedan innan och vi har haft kontakt genom åren. Sen är Björklöven ett spännande lag där jag ser stor potential, säger Alexander Deilert.

Värvningen av Alexander Deilert är möjlig genom att en grupp partners har gjort en riktad insats för detta ändamål. -Per berättade om möjligheten att värva Alexander Deilert men att det saknades medel i budgeten. Med det ekonomiska läge som vi befinner oss med kontrollår finns absolut ingen möjlighet utöka den. Istället kontaktade vi ett antal partners som med en riktad insats utöver ordinarie partneravtal hjälpte till ekonomiskt med den del som fattades. Utan dessa företag och privatpersoner hade värvningen inte varit möjlig, berättar Björklöven VD Anders Blomberg.

-Jag vill därför säga ett stort tack till LE Maskin, Umeå Entreprenad, Stall Invictus, UM Fastigheter, DR, Tandvårdsteam Bernhardsson och alla andra som var med och hjälpte till. Fantastiskt, avslutar Blomberg.

Kontraktet är skrivet på 1 år och han ansluter till laget i samband med testerna den 1 augusti.