Lägeskoll med Joakim Engström

14 september 2020 10:00

Joakim Engström ger lägesrapport kring junior och ungdom


Först måste jag meddela att Jan Löfgren som tidigare varit junior/ungdomskoordinator valt att lämna sitt uppdrag i Björklöven för nya uppdrag inom förbundet. Vi är tacksamma för den tiden som Jan haft hos oss i Björklöven och önskar honom lycka till i framtida uppdrag.

Nu har vi kommit en bit in på säsongen, mycket är sig likt men en hel del är också nytt, som regler/riktlinjer kring covid-19. I dag gör vi dagliga hälsokontroller på våra A-lags samt juniorspelare, det är fortsatt begränsning till 50 personer på A-lagets matcher och vi rekommenderar folk att följa folkhälsomyndigheternas regler och riktlinjer.

Vi vill att föräldrar och andra som inte är ledare eller spelare undviker att vistas på ishallen och i omklädningsrum om det inte är en nödsituation. Covid-19 medför en del utmaningar och vi uppskattar all hjälp och förståelse från alla inblandade.

**Frågor att besvara: **

Gällande istider? -Detta är en fråga för Mats Abrahamsson, det är han som bokar och lägger schemat för samtliga lagen i föreningen tillsammans med kommunen. Mats kan man nå på telefon 070-2865025 eller mail [email protected]

Matchtröjor? -Föreningen jobbar för att få fram ett gemensamt hemma ställ finansierat via sponsorer. Det är marknadssidan och klubbledningen som jobbar med den frågan.

Slipar? -En slip är skickad på service och en helt ny är beställd. Detta har godkänts och beställts av klubben, när exakt den anländer är ännu inte klart. Vi ber er vända er till Intersport för tillfället. När slipen är på plats så kommer vi att internutbilda utvalda, för att sedan utbilda övriga materialförvaltare så snart som möjligt.

Ledarträffar? -samtliga lagen har haft sina träffar och vi räknar med att vi ska ha ytterligare ledarträffar före juluppehållet. Totalt sett så blir det minst 3st på en säsong.

Besök i lagen? -Detta har påbörjats och lag som redan haft besök från Joakim Engström är U9, U14gul, U16. Planen är att samtliga lagen fått motta besök före mitten på oktober. Över en säsong är målsättningen att vara på is med varje årskull vid minst två tillfällen.

Prova på TC-hockeyprofil? -Datum för detta är inte satt ännu, men troligtvis kommer det att bli i oktober. Vid detta tillfälle informeras föräldrar samtidigt som spelarna är på isen, hur det är och vad det innebär att gå på Tegscentralskola med inriktning hockey.

Vad händer med styrdokumenten? -Vi har sett över innehållet, tagit bort en del och lagt till lite nyheter, det ska finslipas och bör vara ute i lagen inom en snar framtid.

Datum att hålla reda på: -24-sep föreläsning (digitalt) om relationen tränare spelare, föreläsningen heter 100% idrott men bara en ½ människa. Görs i samarbete med Räddabarnen och SISU. 8-okt föreningsbesök från hockeykonsulenten Göran Lindblom, detta ses som en fortbildning, vilket betyder att din tränarlicens förlängs. Schemat för kvällen finns under kalender på Björklövens hemsida.

Camper/skills? -Camp och skills (Fredric och Sofia) jobbar för fullt med planering av en camper och närmast kommer en camp på höstlovet. Mer info kommer!

Hoppas att ni fått en del svar och att vi ses på hallen under normala omständigheter inom en snar framtid.