Inför matchen mot Södertälje
Publicerad: 2021-01-25
Ikväll väntar hemmamatch mot Södertälje

En ny intensiv matchvecka inleds ikväll med hemmamatch mot Södertälje. Matchens spelas i Vännäs pga snöproblemen på A3 Arenas tak.

Björklöven kommer till kvällens match efter en förlust mot Modo i fredags och en inställd "back-to-back" match från i lördags. I den jämna förlustmatchen var det Olle Liss och William Eriksson som gjorde Björklövens mål.

Södertälje, som passerat Björklöven med en poäng i tabellen dock med två matcher mer spelade, straffbesegrade Almtuna i sin senaste match. Nick Olesen (13+24) och Ludwig Blomstrand (14+11) är lagets bästa poängplockare så här långt in i seriespelet.

Björklöven och Södertälje möts ikväll för fjärde och sista gången under grundserien. I det första mötet, i Umeå, hämtade Södertälje upp ett underläge med 0-2 i den tredje perioden innan Björklöven vann i förlängningen. Möte nummer två slutade med seger för Södertälje med 4-1. Det senaste mötet avslutades dramatiskt med en målbur ur position, straffräddning i slutminuten från Isak Mantler och till slut en övertidsseger för Södertälje.

De senaste nyheterna kring Björklöven hittar du som vanligt på Björklöven Play.

Nedsläpp ikväll klockan 19.00.

Henrik Lundh