Inför matchen mot Karlskrona

25 januari 2020 12:00

Ikväll väntar ny hemmamatch då Karlskrona gästar A3 Arena


Björklövens segersvit på nio matcher bröts senast då Mora vann mötet i Jalas Arena med 5-3. För gästande Karlskronas del slutade senaste matchen med en hemmaförlust mot AIK med 1-2.

Björklöven och Karlskrona har mötts tre gånger tidigare under säsongen. Björklöven vann borta i seriepremiären med 5-1 efter 2+2 från kapten Fredric Andersson. Det andra mötet i Umeå slutade 5-2 till Björklöven efter två mål och en assist från Alex Hutchings. Karlskrona kunde sedan vinna möte tre med 3-0 efter starkt spel från Tanner Jaillet i Karlskronamålet.

Björklöven har på sina 19 tidigare hemmamatcher spelat in 50 poäng med endast en förlust under ordinarie matchtid. Alex Hutchings leder den interna poängligan på 38 poäng, en poäng ifrån sin egen personliga toppnotering i HockeyAllsvenskan som han noterade för Oskarshamn förra säsongen. Tvåa är Justin Crandall, som avtjänar sin tredje och sista match som avstängd ikväll, med 36 poäng. Alexander Wiklund klev i och med sitt sextonde mål för säsongen senast upp som målkung i Björklöven. Han jagas av Hutchings och Crandall samt Fredric Andersson med femton gjorda mål och Sebastian Selin med fjorton.

Karlskrona ligger inför kvällens match på den åttonde och sista slutspelsplatsen. Man har två poäng till godo på Tingsryd under strecket. Karlskronas bortafacit visar 23 inspelade poäng på 20 matcher. Poängbäst i Karlskrona är Niklas Johansson med 31 poäng. Backen Daniel Norbe fljer på 26 poäng. Viktor Liljegren är målbäst med tretton fullträffar.

Comeback i Björklöventröjan ikväll för Axel Ottosson. Ottosson spelar tillsammans med David Lindquist och William Eriksson.

Björklövens lag ikväll:

35 Joe Cannata - (30 Mattias Pettersson)

7 Alexander Hellström – 24 Ludvig Stenvall

26 Oliver Larsen – 74 Zach Palmquist

52 August Tornberg - 5 Hardy Häman-Aktell

96 Pontus Andreasson – 15 Tyler Vesel – 90 Alex Hutchings

77 David Lindquist –18 Axel Ottosson - 11 William Eriksson

44 Olle Liss– 22 Fredric Weigel – 79 Emil Lundberg

29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

19 Kristoffer Söder

Nedsläpp ikväll klockan 18.00. Det har som vanligt varit hårt tryck på biljetter. Kvarvarande biljetter hittar du som vanligt här.