Stor vinst för Löven

11 mars 2017 19:51

Björklöven besegrade tidigare ikväll Haninge med 11-0 på bortaplan. De säkrade därmed ytterligare tre poäng i kvalet till SDHL. Tom Heikka var lyrisk efter matchen.


Hur känns det här då?

– Det känns fantastiskt bra! Vi blev inte bekväma utan fortsatte att jobba genom hela matchen. Väldigt skönt att få hålla nollan och att vi har 50 procent i powerplay är glädjande!

Hur såg matchbilden ut enligt dig?

– Resultat tycker jag speglar matchbilden bra. Vi jobbar konsekvent, fortsätter att visa upp oss och behåller ett bra passningsspel genom hela matchen. De hade några riktigt bra lägen men där vill jag hylla Hanna som räddade dem utan problem. Vi var även ruskigt effektiva idag och det visar även vår skottstatistik.

Innan matchen sa du att matchen mot Sundsvall var den prestationen ni gjort hittills, hur ser du på den här prestationen?

– Det är svårt att jämföra. Här blir vi extremt spelförande. Men vi behåller ändå fokus i 60 minuter, och det är inte lätt att göra när man möter sånt här motstånd. Det är såklart otroligt skönt att ha en sådan här match i ryggen inför morgondagen.

Finns det något som måste funka bättre imorgon?

– Inte för många utvisningar. Idag blev det sju stycken och det kommer absolut inte hålla imorgon.

Finns det någon spelare som stack ut lite extra idag?

– Jag vill börja med att säga att alla gjorde en otroligt bra insats. Hanna Olofsson i mål gjorde en mycket bra prestation. Hon hade inte så mycket att göra men höll ändå fokuset genom hela matchen och gjorde fina räddningar. Sedan har vi Karin Markeby som gjorde ett hattrick och Josefin Lindström som gjorde hela fyra mål. Dessutom fick tre backar, på grund av för få spelare, kliva upp som forwards och bilda en egen kedja vilket de gör riktigt bra. Kul också att Amanda Antfolk som vanligtvis inte syns i protokollet fick göra två mål!

Vad gör ni ikväll? Något firande?

– Vi ska ta och käka, och sedan ladda batterierna inför morgondagens match!