Storseger mot Luleå
Publicerad: 2021-12-04
Det blev seger med 6-1 i dagens match mot Luleå i NDHL

Björklöven rivstarade mot Luleå i NDHL i dag. Lina Hedlund gjorde 1-0 redan efter 4.43 av den första perioden framspelad av Elin Öhrner. Luleå fick sedan chansen att spela powerplay men istället för kvittering satte Lina Hedlund sitt andra mål för matchen i spel fyra mot fem. Stina Andersson ville inte vara sämre utan när Luleå fick en ny chans att spela fem mot fyra satte Andersson 3-0. Skotten i perioden 2-12.

Historien skulle upprepa sig då Leontine Almén utvisades i andra periodens inledning. Megan Holzhuter gjorde Björklövens tredje mål med reducerat antal spelare på isen och 4-0 var ett faktum. Stina Andersson kunde med sitt andra mål i matchen utöka till 5-0 kort därefter. Luleå kunde så till slut få till ett mål framåt i powerplay och 5-1 kom från Sigrid Sundin. Skotten i perioden 12-7.

Björklöven kontrollerade matchen i den tredje perioden och Lina Hedlund kunde också fullborda sitt hattrick med 6-1 i powerplay. Skotten i den tredje perioden 2-8, totalt 16-27.

Björklövens nästa match spelas imorgon på bortplan mot Skellefteå.