Storsegrar för J-lagen
Publicerad: 2019-11-07
Björklöven J18 och J20 tog varsin storseger på onsdagkvällen

Björklövens J18-lag mötte AIK-Hockey Härnösand i J18 Elit Norra på bortais på onsdagkvällen. Man gick ifrån till en fyramålsledning redan i den första perioden efter mål av Max Lundgren, Henric Arvidsson, Oscar Leppänen och Elliot Ekefjärd.

I den andra perioden tilläts hemmalaget reducera innan Björklöven hann med tre mål inom 1.18. Ludvig Nilsson, Henric Arvidsson för andra gången och Oscar Kohlström målskyttar. Melker Karlström hann reducera för hemmalaget innan periodvilan.

Målfyrverkeriet fortsatte i den tredje perioden och Elliot Ekefjärd gjorde sitt andra mål i matchen och totalt tolfte för säsongen till 8-2. Oscar Kohlström gjorde sitt andra mål för kvällen till 9-2 innan Henrik Arvidsson, med sitt tredje mål för aftonen, ordnade tvåsiffrigt. Martin Hasto fastställde slutsiffrorna till 3-10 med en reduceringpuck i slutet.

Björklövens J18-lag ligger kvar på en femteplats i tabellen vilket om den skulle behållas innebär spel i norrallsvenskan efter jul.

Björklövens äldre juniorer ville inte vara sämre utan besegrade Teg med hela 15-0 i J20 Elit Norra B. Filip Nordin öppnade målskyttet gånger två i den första perioden och Mattias Fahlesson satte trean.

I mittenperioden rann målen in i en strid ström och redan 37.31 in i matchen nådde man tvåsiffrigt. Filip Nordin gjorde två ytterligare mål i perioden, totalt fyra i matchen. Carl Rhen och Arvid Törnqvist noterades för tre mål totalt.

Segern var Björklöven J20s nionde raka och man leder därmed J20 Elit Norra B överlägset.