Sommarläsning: ”Det är grymt inspirerande att få vara en del av Björklöven”
Publicerad: 2023-05-17
Försvarsgeneralen Daniel Rahimi är klar för ytterligare en säsong i moderklubben. Förväntningarna är höga och han är inspirerad inför en ny säsong i Björklöven tröjan.

Säsongen 2022/2023 slutade Björklöven på en andraplats i den allsvenska tabellen. Nu har det gått några veckor sen säsongen tog slut och den assisterande kaptenen summerar grundserien.

-Jag tycker att vi gör en ganska bra grundserie. Vi håller en jämn nivå sett under hela säsongen bortsett från en mindre bra start. Men framför allt har vi ett riktigt bra avslut på grundserien där vi avslutar med att rada upp många segrar.

Slutspelet tog slut tidigare än önskat och Djurgården gick segrande ur en intensiv semifinalserie med 4–2 i matcher. Lagets prestation beskriver han som följande.

-Precis som du säger så ville vi ju absolut mer än hur det slutade. Jag tycker ändå att vi går in i slutspelet med ett bra självförtroende och fina förutsättningar att göra det riktigt bra. Kvartsfinalen tycker jag är helt okej men i semifinalen så tar vi oss helt enkelt inte upp i den kapacitet som vi i gruppen visste att vi besitter. Det gör mig såklart väldigt besviken. Det får vi dra lärdom av i utvärderingen och se vad vi kan göra bättre till nästa säsong.

Individuellt stod Rahimi för en poängstark säsong med 21 poäng i grundserien och avslutade med fyra poäng i slutspelet. Vilket är hans högsta notering hittills i karriären.

-Framförallt tycker jag att det har varit väldigt roligt att spela i år där vi var ett bra gäng. Som alltid i Björklöven så har man ett lag som går för det. Det har varit en bidragande orsak till att man tycker att det har varit roligt. Det har också känts att man har utvecklats hela tiden. Min prestation är jag ganska nöjd med i stora drag men det finns alltid saker man kan göra bättre. Mitt mål är fortsätta utvecklas och bli ännu bättre till nästa säsong.

Sommarmånaderna njuter han av. Där kan koppla av mer mentalt men anser att försäsongen är en väldigt viktig del i förberedelserna inför en ny säsong.

-Framförallt är det en del av säsongen där man får möjlighet till att träna och bygga upp en bra grund inför nästa säsong. Samtidigt kan jag vila lite mentalt och koppla bort hockeyn. Jag kan fokusera på mig själv och det man behöver utveckla rent fysiskt. Försäsongsträningen tycker jag är otroligt viktig samtidigt som den är ganska skön och lugn om man jämför med hur det ser ut under en säsong.

-Går man in med inställningen att det kommer vara perioder där det är väldigt jobbigt och tungt. Kroppen är van att ta ut sig och det är inget jag känner ångest över. Jag kan snarare tycka att det är ganska härligt, säger han.

Under grundserien spelade Rahimi samtliga omgångar och höll sig skadefri. På frågan om det finns några faktorer till att han hållit sig hel och fräsch, svarar han.

-Dels så tror jag att jag har byggt en bra grund från tidig ålder och byggt upp kroppen på ett bra sätt. Dessutom behöver man såklart ha lite tur för att undvika en del skador. Förslitningsskadorna har jag sluppit men ser man tillbaka på min karriär så har jag dragits med skador. Många av skadorna har varit otur och väldigt få förslitningar som har stoppat mig från spel.

Nu är ett nytt kontrakt kritat över kommande säsong. Vilket blir den fjärde säsongen i Björklöven sedan hemkomsten. Anledningarna till att fortsätta karriären var många.

-Som jag nämnde tidigare så tycker jag främst att det är väldigt roligt med hockey och jag känner att jag har kraft och energi för att kunna ge allt. I alla fall en säsong till och sen får man utvärdera efter det. Jag tycker också att det är väldigt inspirerande att få vara en del av Björklöven.

-Dels med alla fans runtomkring och den stöttning vi får som jag tycker är helt otrolig. Dessutom sköts klubben på ett väldigt bra och professionellt sätt där man alltid har höga ambitioner. Björklöven är en extremt rolig och utvecklande miljö som jag trivs väldigt bra i. Det är en stor del anledning varför jag valde att krita på.

Sommaren är något som uppskattas. Där familjen får mer fokus och tid med tanke på det hektiska schemat och allt resande under säsong.

-Jag tycker det är härligt att få pyssla på hemma i trädgården eller varför inte vara på en badstrand med barnen. Jag är inte så mycket för att bada men känslan av att få vara ledig och koppla av är väldigt skönt och det gör jag ju helst av allt med familjen.

Du har inga aktiviteter eller hobbys som du ägnar tid åt under somrarna?

-Jag gillar att pyssla på hemma, sen om det är på huset, i trädgården eller vad det än är. Jag tycker att det är ganska kul att få jobba litegrann. Främst tycker jag det är kul att hänga med barnen och vara med på deras träningar och matcher med mera. Det tycker jag är grymt kul och är vad jag kommer göra mest i sommar.

Familjen har en del inplanerat i sommar och väntar också tillökning i familjen.

-Vi har något bröllop som vi ska på och sen så ska vi även få ett till barn. Vi ska få en fjärde liten tjej som kommer i sommar. Vi kommer ha fullt upp med det, vilket känns väldigt kul. Nu har vi tre lite äldre tjejer där alla är i skolålder. Det blir som att börja om på nytt. Roligt att se hur man tacklar det nu när man är lite äldre.

Om vi ser till nästa säsong, vad har du för förväntningar både på dig själv och laget?

-Som alltid i Björklöven siktar vi högt. Det gör vi nästa säsong också. Jag är övertygad om att vi kommer ha ett slagkraftigt lag som har möjlighet ta sig till SHL. Självklart siktar vi på att ta det där klivet som alla längtar efter men det kommer krävas riktigt hårt jobb och bra förberedelser. Vi är väldigt ödmjuka inför uppgiften. För min egen del så hoppas jag kunna hålla mig skadefri och fortsätta utvecklas och bli bättre. Jag känner mig fortfarande väldigt sugen och hoppas fortsätta ta kliv framåt.

Daniel Rahimi

Ålder: 36

Längd: 190cm

Vikt: 98kg

Position: Back

Vinkel: Vänster

Tröja: #48

Moderklubb: IF Björklöven

Kontrakt: Ett år

Arvid Brännmark
Huvudpartners
Officiell materialleverantör