Björklöven frias från misstankar
Publicerad: 2020-12-17
Björklöven frias helt från misstankar om matchfixning i samband med måndagens match mot Mora. Det beskedet lämnar Svenska Ishockeyförbundet efter sin grundliga utredning i ärendet.

–Utredningen visar att avvikelser i oddsrörelser kommer från ett manuellt fel hos ett spelbolag. I och med detta finns det ingen som helst misstanke mot Björklöven eller någon individ i Björklöven gällande delaktighet i matchfixning, konstaterar Abbe Törsleff, säkerhetschef på förbundet och fortsätter:

–Vi är tacksamma för samarbetet från alla instanser de senaste dagarna. Jag är glad att vi tillsammans kommit fram till dessa slutsatser och med fakta kan frikoppla Björklöven från misstankar om oegentligheter.

För Björklöven kommer dagens besked, och gårdagens från Polisen, som lägger ner sin utredning eftersom det saknas brottsmisstanke, som en befrielse.

–Vi är Björklöven och vi reser oss alltid. Nu är det hög tid att blicka framåt och ta oss an de kommande utmaningarna, närmast med match mot AIK. Jag vill tacka alla de som stått vid vår sida genom detta, säger Anders Blomberg, vd på Björklöven och lyfter det stöd han känt i veckan.

–Jag vet att våra många Lövenfans runt om i Sverige sluter upp bakom oss och nu mer än någonsin behöver vi, framför allt spelarna, det stödet. Jag hoppas och tror att detta bara gör oss i och runt klubben starkare och mer sammansvetsade, säger Blomberg.

Niclas Bornefjord
Huvudpartners
Officiell materialleverantör