Johansson: "Allt är tydligt med honom"
Publicerad: 2020-04-12
Kalle Johansson blev Björklövens första nyförvärv och han berättar om beslutet att spela hockey i Umeå i fortsättningen

-Det blev ett konstigt avslut på säsongen i Österrike också och sen tog det inte så länge innan Per Kenttä hörde av sig. Jag har följt Björklöven hela säsongen och det kändes väldigt hedrande att Kenttä ville ha mig till laget. Det var inte så mycket att fundera på faktiskt.

Känner du någon i laget eller är det Kenttä som gjort att du följt Löven?

-Nä, jag känner faktiskt inte någon i laget men jag har mött många av dem. Jag kollar på väldigt mycket hockey och matcherna mot Modo under säsongen har varit sjukt häftiga att se med den inramningen som varit.

Du har jobbat med Per Kenttä tidigare i Oskarshamn. Vad är din uppfattning av honom som sportchef?

-Jag gillar Kenttä och tycker att allt är tydligt med honom, vilket jag tror är bra. Det är raka rör och ma vet vad som förväntas av en. När jag spelade i Oskarshamn visste man vad man skulle göra och det är väldigt skönt när allt blir tydligt.

Per sa att du passar bra in i systemet som Björklöven ska spela, vad tror du han menar då?

-Svårt att säga men jag tror just det som jag sa med att det är tydligt. När det är tydligt behöver man inte lika mycket betänketid utan besluten går snabbt. Jag tror han menar att jag passar in i det snabba spelet som Björklöven ska spela.

Din säsong i Oskarshamn är din hittills enda i Hockeyallsvenskan, vad är din kommentar om den?

-Det var en sjukt rolig säsong, där det gick bra för både laget och mig. Det blir lätt att spela då och nu ska det bli sjukt kul att spela i ett lag som verkligen vill uppåt och har ambitioner att vara högst uppe i tabellen och slåss. Det lockar väldigt mycket att komma till ett lag som verkligen vill ta steget uppåt.

Hur mycket har ni pratat om målsättningar inför nästa säsong?

-Inte överdrivet mycket men Per sa direkt att det är vårt mål att ta oss till SHL.

Du har tidigare spelat i SHL med Växjö även om det inte blev en hel säsong. Vad tar du med dig från den perioden?

-Det var ingen rolig säsong i Växjö men lärorik. Jag gick från att spela mycket i Oskarshamn till att inte spela nånting och även sitta på läktaren. Det var jobbigt psykiskt men det är en bra erfarenhet och man vet hur det kan bli ibland. Det man kan göra då är att jobba vidare.

Du hamnade istället i Österrike med Graz, vad tänker du om din tid där?

-Det är lite annorlunda hockey i Österrike med mindre struktur än i Sverige. Det är mer fram och tillbaka hockey så jag tycker ändå att jag utvecklat mitt offensiva spel. Det är nog mest det jag tar med mig därifrån.

Hur ser dina närmaste planer ut?

-Jag kör på och tränar i Gävle just nu. Tanken är att jag ska ansluta till försäsongsträningen i början av maj.

Mikael Kassman
Huvudpartners
Officiell materialleverantör