Bortaseger mot Västerås
Publicerad: 2022-11-06
Det blev seger med 5-2 i eftermiddagens bortamatch mot Västerås

Björklöven tog ledningen i den första perioden då skyttekungen Nick Schilkey utnyttjade en bjudning från Västeråsförsvaret. Fri mot Johan Gustafsson gjorde han inget misstag och Schilkey gjorde därmed sitt sextonde mål för säsongen. Alex Hutchings utökade till 2-0 då han frispelades av Daniel Rahimi. Västerås hade en hel del puck och också en del chanser men Joona Voutilainen höll tätt. Skotten 15-8.

Alexander Wiklund gav Björklöven en drömstart på period två då han satte 3-0 redan efter knappa två minuter. Wiklund petade in pucken efter en snabb spelvändning. Oliver Johansson kunde med sitt fjärde mål för säsongen ge Björklöven ledningen med 4-0 tre minuter senare. Linus Cronholm med en elegant uppåkning från egen zon som förarbete till målet. Under andra halvan av mittperioden tvingades Björklöven spela tre mot fem i två minuter och också fyra mot fem under en period. Starkt försvarsspel gjorde att Voutilainens målnolla höll perioden ut. Skotten 9-12.

Västerås fick lite energi av ett reduceringsmål knappa sex minuter in i den tredje perioden. Ludvig Östman målskytt. Hemmalaget skapade en del chanser för en ytterligare reducering men istället kunde Alex Hutchings styra in ett skott från Daniel Rahimi i spel fyra mot fyra. Hutchings andra mål i matchen var mål nummer 100 totalt i HockeyAllsvenskan för kanadensaren. Västerås kunde sätta ett tröstmål till 5-2 då tidigare Björklövenspelaren Filip Wiberg kontrade in ett mål i spel fyra mot fem. Skotten i tredje perioden 14-10, totalt 38-30.

Nu väntar en dryg veckas matchuppehåll för Björklövens del. Nästa match spelas 16 november mot BIK Karlskoga i Winpos Arena.