Supporterspelarna klara!
Publicerad: 2022-07-12
Årets supporterspelare kan nu presenteras.

Tack vare en helt fantastisk insamling där fans och företag tillsammans samlade in en miljon kronor under 8 dagar kan Björklövens sportchef Per Kenttä presentera hela tre supporterspelare! Björklöven och Per riktar ett stort tack till alla som bidragit till insamlingen. Ni är verkligen något extra!

Supporterspelarna säsongen 2022/23 blir Scott Pooley, Maxime Fortier och Nick Schilkey.

Scott Pooley är en 28-årig amerikanen som gjorde närmare 100 poäng under sina fyra collegeår innan det blev spel i AHL (Toronto Marlies) och ECHL (Newfoundland Growlers) under tre säsonger. Inför förra säsongen gick flytten till Europa för spel i Lukko i finska högstaligan. Där blev det 34 poäng på 55 matcher för den storväxte rightforwarden.

-Scott vet var målet befinner sig, är bra runt kassen och besitter också ett tungt skott som han gärna använder sig av. Blir ett vapen för oss i offensiven och i powerplay, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

Kontraktet med Scott Pooley är skrivet över säsongen 23/24.

24-årige Maxime Fortier, som den senaste säsongen spelade HC Ajoie i schweiziska högsta divisionen, blir nästa spelare in i truppen. Fortier spelade i de kanadensiska ligorna QMAAA och QMJHL innan han testade lyckan i AHL och ECHL under ett par säsonger. Det blev totalt ett femtiotal matcher i AHL med Cleveland Monsters innan flyttlasset gick till Europa för spel i Slovakien säsongen 20/21.

-Maxime är snabb med ett bra skott. En målskytt som kan riva djupa sår hos motståndarna med sin fart och han kommer att passa in utmärkt i vårt sätt att spela, säger Per Kenttä.

Kontraktet med Fortier är skrivet över säsongen 22/23.

Den tredje supporterspelaren in i Björklövens lagbygge i HockeyAllsvenskan blir amerikanen Nick Schilkey. Schilkey gjorde 130 poäng under sina fyra säsonger på Ohio State University och han var också lagkapten under de två sista åren. Under fyra säsonger i AHL blev det ungefär 100 poäng på 200 matcher innan flyttlasset gick till Europa inför säsongen 21/22 för spel i Iserlohn i tyska högstaligan. Nu testar den 28-årige rightaren lyckan i HockeyAllsvenskan och Björklöven.

-Nick är en rörlig playmaker som kan spela åt båda håll. Han kommer göra nytta i Björklöven och kan bidra i offensiven på många olika sätt, avslutar Per Kenttä.

Kontraktet med Nick Schilkey är skrivet över säsongen 22/23.

Än en gång ett stort tack till alla som gjort dessa värvningar möjliga!

Mikael Kassman
Huvudpartners
Officiell materialleverantör