Säker seger mot Brynäs
Publicerad: 2024-02-05
Björklöven vann hemmamatchen mot Brynäs med 5-1.

Björklöven spelade säsongens fjärde match mot Brynäs inför 4571 åskådare i Winpos Arena. Björklöven inledde matchen i ett bra tempo och skapade några farliga chanser samtidigt som Brynäs stack upp i ett par farliga spelvändningar. Björklöven fick utdelning först i matchen då Liam Dower Nilsson sköt och 17-årige letten Bruno Osmanis styrde pucken. Returen hamnade hos Nicolai Meyer som kunde sätta 1-0 efter 14.41. Björklöven trummade på och dryga tre minuter senare kom 2-0. Scott Pooley hittade Fredric Weigel bakom mål som vackert kunde göra mål nummer åtta för säsongen.

Björklöven fick kämpa ordentligt i mittperioden för att freda målet när man fick spela 3 mot 5. Speciellt minns man en helt osannolik räddning av Niklas Svedberg då han i en sidledsförflyttning räddar givet mål med stoppen. Istället är det Scott Pooley som gör 3-0 med 2.58 kvar av den andra perioden. Han jobbar till sig pucken och drar iväg ett skott som hamnar i det närmaste krysset.

Björklöven inleder den tredje perioden på bästa sätt när Nicolai Meyer och Gustav Possler sågar sig fram till Possler 4-0 mål. Brynäs kan tröstmåla till 4-1 innan Gustav Possler gör sitt andra mål i perioden och matchen till 5-1. Målet kom i tom målbur när Brynäs tagit ut målvakten.

Björklöven har ny hemmamatch på onsdag när Altmuna kommer på besök. Nedsläpp 19.00 i Winpos Arena.