Inför helgens matcher i DamHockeyAllsvenskan Norra
Publicerad: 2024-01-26
Tre bortamatcher väntar i helgen

Förra helgens matcher i DamHockeyAllsvenskan Norra resulterade i en förlust mot Färjestad och en straffseger mot kvällens motståndare Örebro för Björklöven. I en haltande tabell ligger man på en fjärdeplats med fem poäng på fem spelade matcher.

I helgen väntar tre raka bortamatcher där man på fredagkvällen inleder mot tabellfemman Örebro i Behrn Arena. I Björklöven är det backen Selina Aho som är poängbäst med fem poäng. Aho gjorde det enda Björklövenmålet under ordinarie tid samt satte den avgörande straffen i det senaste mötet med Örebro. 
I Örebro är det Clara Eliasson som leder interna poängligan med fyra poäng. Smilla Eriksson i Örebromålet storspelade senast mot Björklöven och hon står noterad för närmare 93% räddningar så här långt. Nedsläpp ikväll klockan 19.15.

Efter kvällens match beger sig Björklöven vidare mot dubbla matcher mot Falun lördag och söndag. Falun besegrade Timrå förra helgen och spelar också de fredagsmatch, mot Skellefteå. Falun ligger placeringen före Björklöven men med en match mer spelad. Wilma Johansson och Margot Huot-Marchand är poängbäst i dalalaget inför helgens matcher med sju poäng vardera. Pucken släpps på lördagen klockan 14.30 och på söndag klockan 12.45.

Henrik Lundh