Förlust mot Djurgården
Publicerad: 2024-01-24
Björklöven förlorade hemmamatchen mot Djurgården med 4-6.

Björklöven jagade sin första hemmaseger på ett tag och inledde på ett bra sätt mot Djurgården. Utdelningen kom efter 8.21 då Jacob Olofsson hittade Malte Sjögren som sträckte sig fram och rakade in 1-0. Djurgården svarade dock relativt omgående med både 1-1 och 1-2. Scott Pooley svarade för en fin uppåkning och hittade Myles Powell framför mål som med en isare satte 2-2. En målrik första period men ytterligare ett mål skulle falla. Djurgården gjorde 2-3 i powerplay. I den andra perioden var Djurgården effektivast och ryckte till 2-5.

Björklöven gjorde sitt bästa för att komma ikapp i den tredje perioden och Nick Schilkey gjorde 3-5 i powerplay. När man sedan tog ut målvakten gjorde Jacob Olofsson 4-5. Med dryga två minuter kvar av matchen fanns chansen till en kvittering men istället kunde Djurgården göra 4-6 i tom målbur.

Björklövens nästa match spelas på fredag hemma i Winpos Arena mot Södertälje. Nedsläpp 20.30.