Förlust i sista hemmatchen
Publicerad: 2024-04-06
Björklöven förlorade hemmamatchen mot Västerås med 2-3 i kvalserien till J20 Nationell.

Björklöven jagade sin femte raka seger inför hela 1758 åskådare i Winpos Arena. Björklöven fick också en bra start med mål i numerärt underläge och 1-0 efter 15.25 av den första perioden. Målskytt blev Robin Hägglund. Tyvärr kunde Västerås kvittera till 1-1 kort därpå i sitt numerära överläge. 4.39 in på den andra perioden kom Västerås andra mål till 1-2. Björklöven fick därefter jaga kvittering men med mindre än en minut kvar av matchen kom 1-3 i tom målbur när målvakten Melker Thelin hoppat in i båset för att släppa ut en extra utespelare. Med 17 sekunder kvar kom reduceringen till 2-3 genom Axel Blom men tiden var för knapp för att ordna en kvittering.

Förlusten till trots så ligger Björklöven kvar på den andraplats som betyder avancemang till J20 Nationell. Tre bortamatcher återstår för Björklöven där den första spelas borta mot Malmö på torsdag den 11 april. Nedsläpp 18.00 i Rosengårds ishall.