Knapp förlust i finalen
Publicerad: 2022-08-27
Det blev förlust med 3-2 i finalen i SCA-cupen

Det var Timrå som kunde ta ledningen i finalen i SCA-cupen då Sebastian Hartmann satte 1-0 efter knappa åtta minuter. Hartmanns mål blev den relativt jämna första periodens enda mål.

Björklöven kvitterade direkt i mittperioden då Scott Pooley fortsatte att visa prov på sin målfarlighet och gjorde mål för tredje matchen i rad. Efter ett misstag av en Timråback kunde Pooley lyfta in en retur efter eget skott. Bara två minuter senare återtog Timrå ledningen via mål av Robin Hanzl. Timrå utökade också genom Jacob Blomqvist. Björklöven satte en reduceringspuck innan den andra periodens slut då Carl Holmner-Härgestam kunde styra in ett skott från Mattias Nörstebö.

Björklöven forcerade rejält för en kvittering i slutet av den tredje perioden men något ytterligare mål blev det inte. Timrå står därmed som segrare i SCA-cupen 2022.