Ny målvakt ansluter
Publicerad: 2020-11-05
Björklöven har kontrakterat kanadensiske målvakten Connor Ingram

Då Kevin Poulin kommer att vara borta en tid på grund av den skada han drabbades av i matchen mot Södertälje har Björklöven kontrakterat 23-årige Connor Ingram. Kontraktet gäller för hela säsongen men Nashville kan kalla tillbaka honom om eller när AHL/NHL startar.

-Det blir första gången jag åker till Europa så det känns riktigt spännande att komma till Björklöven. Jag ser det som en riktigt bra och nyttig erfarenhet, säger Connor Ingram.

Connor Ingram draftades i tredjerundan 2016 av Tampa Bay Lightning och han var med i Kanadas J20-landslag som tog VM-silver 2017. Den senaste säsongen spelade Ingram för Milwaukee Admirals i AHL. Där noterades han för 93,3 i räddningsprocent på sina 33 matcher vilket resulterade i att han rankas som fyra i Nordamerika bland målvakter utanför NHL. Ingram har de två senaste säsongerna tagits ut till AHL:s all-star match.

-Jag är väldigt glad att vi kunde hitta den här lösningen med Connor Ingram och vill tacka Nashville Predators för att de lånar ut honom. Connor tillhör AHL:s toppskikt på målvaktssidan och är nära att slå sig in i NHL. Som målvakt är han strukturerad och lugn vilket kommer att göra vårt lag bättre, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

Klicka in här på Björklöven Play så kan ni höra mer om vad Per Kenttä har att säga om sin senaste värvning.

Mikael Kassman
Huvudpartners
Officiell materialleverantör