Vinst mot MoDo
Publicerad: 2022-08-23
Björklöven inledde SCA-cupen med att vinna med 6-3 mot MoDo

Björklöven spelade den första matchen i SCA-cupen mot MoDo inför 2580 åskådare i Winpos Arena.

Björklöven inledde matchen starkt och vid ett numerärt överläge kom det första målet. Jacob Andersson hittade Jacob Olofsson som stötte in 1-0 vid den vänstra stolpen. Ett numerärt överläge för MoDo slutade med 2-0 för Björklöven där Maxime Fortier sköt och Joel Mustonen gjorde 2-0 på returen. MoDo hann med en reducering till 2-1 innan perioden var slut.

I den andra perioden var det Björklöven som var starkast igen målmässigt. Carl Holmner Härgestam som kom in i spel i den andra perioden samarbetade med Mattias Nörstebö till sitt 3-1 mål. Lite senare är det Alex Hutchings som får fram pucken till Daniel Rahimi till 4-1.

I början av den tredje perioden fick MoDo in en reducering till 4-2. Scott Pooley blir den första som nätar för Björklöven i tredje perioden när han tar fart från egen zon och till slut prickskjuter 5-2. Fredric Andersson blir Björklövens siste målskytt i den här matchen när han får pucken i slottet och dundrar in 6-2. MoDo kan göra 6-3 innan matchen är slut.

För Björklövens del fortsätter SCA-cupen med match mot Hudiksvall på torsdag klockan 20.30 i Brancode Center i Sundsvall.

Mikael Kassman