Svenska Spel

CSR

Samarbete med Hjältarnas Hus

Till Norrlands universitetssjukhus i Umeå remitteras svårt sjuka barn och deras familjer från Sveriges fyra nordligaste län. Det betyder att det blir upp till 70 mil mellan hemmet och universitetssjukhuset i vår region. Avståndet innebär att familjer ofta måste splittras om ett barn blir långvarigt sjuk under en tid med stora påfrestningar.

- Vi är, och kommer alltid vara, en idrottsförening med stark lokal förankring. Samarbetet med Hjältarnas Hus innebär ytterligare ett steg i vårt lokala kvalitetsarbete och ett socialt ansvarstagande i regionen, säger Björklövens VD Joakim Gustafsson.

I Hjältarnas hus kommer barnen att kunna bo tillsammans med sin familj under behandlingsperioden, oavsett om sjukhusvistelsen sträcker sig över ett par dagar, veckor eller månader. Hjältarnas hus ska bli ett familjehus anpassat för hela familjen med en känsla av ”nästan som hemma” - där det friska kan stå i fokus.

- Nu har vi kommit så pass långt i vårt arbete att vi har rekryterat en verksamhetschef. Vi har påbörjat inköp av inredning och inventarier och våren 2017 flyttar vi in. Att vi får möjligheten att samarbeta med och få stöd av Björklöven betyder oerhört mycket och tillför Hjältarnas Hus en stark partner. Hjältarnas Hus ser framemot samarbetet och jag är övertygad att alla intressenter till Hjältarnas Hus är av precis samma åsikt. Ska med stolthet placera Björklövens emblem i Hjältarnas Hus, säger Christer Nederstedt från Hjältarnas Hus.  


- Inledningsvis kommer vi att bistå Hjältarnas Hus med att skapa bättre förutsättningar med hjälp av vårt affärsnätverk och partners. När huset är färdigt kommer vi genomföra en rad olika aktiviteter för att underlätta i vardagen för barn och anhöriga som befinner sig i en tuff situation, säger Joakim Gustafsson.

Copyright © 2015-2019 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB