Inför matchen mot Skellefteå

Publicerad: 2017-09-08 12:15

Ikväll väntar derby på bortais mot Skellefteå

Det brukar benämnas som ett av hockey-Sveriges hetare derbyn och kvällens möte med Skellefteå i Skellefteå Kraft Arena verkar inte bli något undantag. Det är hårt tryck på biljetter och det talas om fullsatta arena trots att det bara är en försäsongsmatch.

 Björklöven kommer till kvällens match från en svagare insats mot Timrå när SCA-cupen avslutades i lördags. Laget vill definitivt studsa tillbaka och minns nog hellre de fina insatserna i det två tidigare matcherna i cupen mot Modo och Mora där det blev seger och övertidsförlust.

 Skellefteå kommer från två raka förluster till kvällens match. Man förlorade näst senast mot finska Kärpät med 5-1 och i onsdags vann Mora med 1-0 efter mållösa 60 minuter och efterföljande avgörande i förlängning.

 Björklövens tränare Joakim Fagervall är nöjd med veckans träningar och hoppas på få se ett bättre spel i powerplay samt få svar på hur hans lag klarar att spela sitt egel spel mot SHL-motstånd.

- Vi kommer att bli satta under press men jag vill också se att vi kan sätta Skellefteå under press med det spel vi vill spela. Jag hoppas det ger känslan att vi klarar av att spela vårt spel.

Hela ”inför matchen” intervjun med Fagervall kan du läsa här.

 Lagkapten Fredric Andersson ser fram mot sitt första Skellefteåderby.

- Vad jag har hört i laget och på stan så är det roligt att möta Skellefteå och det tycker fansen också så vi ser fram mot det. Det känns inte riktigt som en träningsmatch utan lite mer än så. Det gäller att vi är på tå. Skellefteå är ett bra lag.

Hela intervjun med Fredric kan du höra här.

 Björklöven har lite sjukdomar i laget där Tobias Hage och Stefan Andersson saknas på grund av det. Axel Ottosson, Cody Murphy, Emil Wikström, Isak Stenlund-Ädelgran och Jonas Emmerdahl är skadade.

Björklöven aviserar en preliminär laguppställning enligt följande:

 

Adam Werner (Oscar Masiello)

 

Mikko Pukka – Jakob Stenqvist

Simon Backman – Simon Åkerström

Jacob Andersson – Niklas Pavel

Adam Berglin

 

Filiph Åström – Fredric Andersson – Alex Hutchings

Emil Norberg – David Lindquist – Nicklas Johansson

Austin Farley – Kim Karlsson – Erik Rainersson

Marcus Jonsson – Andreas Vikström – Mattias Granlund

Charles Backman (25)

 

Nedsläpp ikväll kl 19.00.

 
Henrik Lundh