Inför matchen mot Nybro
Publicerad: 2024-01-15
Idag inleder Björklöven sin bortaturné med match mot Nybro.

Det blev förlust efter förlängning när Björklöven mötte BIK Karlskoga på hemmais i fredags. Trots stort skottövertag för Björklöven blev det endast ett mål framåt, genom Myles Powell, och avgörande i powerplay för BIK. 

I veckan väntar tre raka bortamatcher där seriesjuan Nybro är först ut. Nybro besegrade Mora med 5-2 på hemmais i fredags och man är nu en poäng efter Mora på sjätteplatsen. 

Björklöven ligger fyra i tabellen, fem poäng före kvällens motståndare. Björklöven är tillsammans med Brynäs seriens poängmässigt bästa bortalag. Det har blivit 33 poäng på 17 matcher för Björklöven.

Myles Powell är fortsatt tvåa i HockeyAllsvenskans skytte- och poängliga med sina 17 mål och totalt 35 poäng. Nick Schilkey, avstängd under veckans samtliga matcher, följer i den interna poängligan med 26 poäng.

I Nybro är det Rihard Marenis som är poängbäst med 26 poäng. Marenis har gjort tio mål vilket tillsammans med Juho Liuksiala och Janne Väyrynen är bäst i laget. 

Björklöven och Nybro har mötts tre gånger hittills under säsongen. Björklöven har två segrar (en efter straffar) och en förlust så här långt.

Nedsläpp ikväll klockan 19.00.

Henrik Lundh
Huvudpartners
Officiell materialleverantör