Målrikt vid vinsten mot Västerås
Publicerad: 2024-02-23
Björklöven vann hemmamatchen mot Västerås med 6-4.

Inför 4831 åskådare i Winpos Arena möttes Björklöven och Västerås i den tidiga matchen i Superfredag. Björklöven kunde inte bjuda publiken på det första målet utan det kom från Västerås när Oliver Bohm gjorde 0-1 efter 10.30 av den första perioden. Björklövens 1-1 mål kom med 39 sekunder kvar av den första perioden. Malte Sjögren la upp pucken för Sakke Hämäläinen som sköt sitt första mål i Björklöventröjan. Samma Sjögren hittade fram till Brandon Manning i början av den andra perioden och Manning satte 2-1 i bortre krysset. Kort därpå kvitterade Västerås till 2-2 men Björklöven var inte färdig med målproduktionen i den andra perioden. Malte Sjögren agerade återigen framspelare när han med ett fint pass hittade Fredric Andersson som satte 3-2. Vid 4-2 var det Lenni Killinen som hittade Linus Cronholm i bra läge där han kunde prickskjuta sitt tredje mål för säsongen.

Västerås kunde göra 4-3 i den tredje perioden och tog sedan ut målvakten i slutminuterna men där var Lenni Killinen framme och gjorde både sitt första och andra mål i Björklöventröjan. Båda i tom målbur alltså. Västerås hann med en reducering till 6-4 innan matchen var slut.

För Björklövens del spelas nästa match på måndag i Scaniarinken. Nedsläpp mellan Södertälje-Björklöven är 19.00.