Stekhet Pooley i publikfest
Publicerad: 2024-03-01
Björklöven vann hemmamatchen mot Mora med 5-0.

Inför ett slutsålt Winpos Arena kunde Björklöven visa upp sig från sin bästa sida. Framförallt var Scott Pooley på sitt bästa spelhumör och gjorde matchens båda mål i den första perioden. Det första målet var ett riktigt vackert sådant där han gjorde ett Zorro-mål från bakom kassen. På 2-0 målet samspelade han med kedjekamraterna Fredric Weigel och Gustav Possler och satte pucken vid den närmaste stolpen. I den andra perioden kom ett rejält ryck från Björklöven där Brandon Manning blev målskytt till 3-0. Vid 4-0 var det återigen Scott Pooley som hittade målet och kepsar slängdes in på isen för att fira hans hattrick. Målet var hans tjugonde för säsongen. Bara 24 sekunder senare kom matchens sista mål till 5-0. Joel Mustonen sköt och på returen satte Maxime Fortier pucken i mål.

I den tredje perioden bevakade Björklöven ledningen och hjälpte Joona Voutilainen hålla sin sjätte nolla för säsongen.

Björklövens nästa match spelas hemma mot AIK på onsdag i Winpos Arena. Nedsläpp 19.00.