Målrikt i vinsten mot Timrå
Publicerad: 2023-12-10
Björklöven vann bortamatchen mot Timrå med 9-5.

Helgens andra match och den sista matchen i NDHL DamEttan Norra spelades mot Timrå. Lotte Pedersen inledde målskyttet i matchen efter 2.09. Det var det första av hennes tre mål i matchen. I numerärt överläge utökade Majken Gunnarsson ledningen till 0-2. Timrå reducerade till 1-2 innan Lotte Pedersen gjorde sitt andra mål för dagen med 14 sekunder kvar av den första perioden. Den andra perioden blev riktigt målrik och hela sex mål gjordes. Björklöven stod för fyra av dessa och kunde gå till pausvila inför den tredje perioden med ledning 3-7.

2.33 in på den tredje perioden kom målet som innebar att Lotte Pedersen gjorde hattrick. Nova Segerljung Svanefjord gjorde 3-9 som var Björklövens sista mål i matchen. Timrå reducerade två gånger om men Björklöven kunde av sluta serien med en klar seger. Björklöven slutar på en andra plats i serien och efter nyår väntar Damallsvenskan och jakten på en plats SDHL så småningom.