Aho avgjorde mot Örebro
Publicerad: 2024-01-21
Björklöven vann hemmamatchen mot Örebro i Damhockeyallsvenskan med 2-1.

Björklöven spelade helgens andra match hemma i Winpos Arena. Örebro var motståndare denna gången och matchen hann bli dryga 17 minuter gammal innan första målet föll. Selina Aho blev första målskytt i matchen och Björklöven tog ledningen med 1-0. Det var norskt samarbete från Lotte Pedersen och Edle Rise Moe på assisten. I slutet av den andra perioden kom matchens andra mål. Örebro stod för det målet och kvitterade till 1-1 som skulle stå sig även över den tredje perioden och i förlängningen. Matchen gick till straffar och där blev Björklövens tredje straff avgörande i och med att Selina Aho var den enda som lyckades överlista målvakterna. Björklövens seger innebär en fortsatt fjärdeplats i tabellen, en poäng före dagens motståndare Örebro.

För Björklövens del spelas nästa match borta mot Örebro den 26/1. Nedsläpp 19.15 i Behrn Arena.