Vinst i Västerås
Publicerad: 2023-10-04
Björklöven vann bortamatchen mot Västerås med 5-2 och tog fjärde raka segern.

Efter helgens dubbla vinster mot Västervik åkte Björklöven ner till Västerås för veckans första match. Västerås gjorde matchens första mål men Liam Dower Nilsson är fortsatt stekhet i numerärt överläge och gjorde Björklövens första mål för tredje matchen i rad. I inledningen av den andra perioden skulle Liam Dower Nilsson göra sitt och Björklövens andra mål i matchen. Fint framspelad av Nick Schilkey satte han sitt femte mål för säsongen ribba in. Västerås fick några långa anfall på Björklöven och fick utdelning efter 32.26.

I den tredje perioden skulle Björklöven rycka ifrån målmässigt. Först hittade Fredric Weigel en ensam Kim Johansson mitt i slottet som med ett dragskott satte pucken i det högra krysset. 49.54 stod tiden på när Scott Pooley hittade en fristående Nick Schilkey som stötte in 2-4. Västerås tog ut målvakten i jakten på en reducering men det blev istället så att Myles Powell satte 2-5 i tom målbur.

Närmast väntar nu hemmamatch i Winpos Arena nu på fredag 19.00 då Almtuna kommer på besök.