Övertygande seger mot Nybro
Publicerad: 2023-10-18
Det blev seger i kvällens hemmamatch mot Nybro.

Björklöven inledde matchen mot Nybro i högsta fart och man kunde ta ledningen redan efter fyra minuter då Joel Mustonen satte en backhand bakom Tex Williamson. Scott Pooley hann också göra 2-0 innan Joona Voutilainen fick göra sin första räddning halvvägs in i perioden. Skotten i perioden 10-7.

Nybro skapade ett jätteläge i andra periodens inledning men Voutilainen klarade friläget. Björklöven utökade sedan till 3-0 när Nick Schilkey pricksköt pucken i nät. Skotten i mittenperioden 13-6.

Björklöven fortsatte att kontrollera matchen i den tredje perioden och Liam Dower Nilsson kunde göra sitt åttonde mål för säsongen i spel fem mot fyra. Viljami Juusola fick öppna sitt målkonto för säsongen när Scott Pooley serverade till 5-0. Skotten 16-8, totalt 39-21.

Björklöven nästa match spelas på fredag borta mot BIK Karlskoga.