Hattrick av Possler när kvartsfinalplatsen säkrades
Publicerad: 2024-03-08
Björklöven vann bortamatchen mot Västervik med 5-1.

Björklöven åkte ner till Västervik för att säkra sjätteplatsen i tabellen och en direktplats i kvartsfinalen. Björklöven fick en riktigt fin start då Liam Dower Nilsson direktsköt 0-1 i numerärt överläge redan efter 25 sekunder. Under slutdelen av den första perioden kom 0-2. Gustav Possler kämpade in pucken vid den ena stolpen. Västervik kom närmare i matchen målmässigt när de gjorde 1-2 i powerplay efter 5.28 av den andra perioden. Dryga 17 minuter in på den andra perioden la Linus Cronholm en fin lång passning till Myles Powell som serverade Maxime Fortier till 1-3.

Den tredje perioden stavades Gustav Possler. Han hade nog tänkt lägga en passning när han gjorde 1-4 men pucken letade sig in i mål på något sätt. 1-5 kom nästan tre minuter senare när samme Possler satte en retur på Fredric Weigels skott. Målet innebar ett hattrick och mål nummer 11 för säsongen för Gustav Possler.

Nu väntar några dagars träning och vila för Björklöven innan kvartsfinalerna börjar.