Seger mot Malmö
Publicerad: 2024-04-01
Björklöven vann hemmamatchen mot Malmö med 4-1 i Kvalserien till J20 Nationell.

Inför 1286 åskådare i Winpos Arena på påskdagen följde Björklöven upp fredagens vinst mot Oskarshamn med en ny seger. Björklöven inledde matchen piggt utan att få utdelning framåt. Utdelningen kom i slutet av perioden istället. Matchens första mål kom efter 16.21 när Albin Nyman la ut pucken till höger där Liam Normann befann sig och direktsköt 1-0 vid den närmaste stolpen. Med 39 sekunder kvar av perioden kunde Johan Lidman lägga in returen på Liam Normanns skott. Målet kom i numerärt överläge.

Björklöven fick en utvisning emot sig tidigt i den andra perioden men bara 6 sekunder in på det numerära överläget kom 3-0 till Björklöven. Kevin Hammarberg skrinnade sig fri i en åkduell och satte säkert pucken i nät. Matchen började bölja fram och tillbaka efter målet med chanser åt båda hållen men det skulle vara Björklöven som gjorde matchens nästa mål. Axel Blom styrde in ett skott från Sigge Jonsson till 4-0. I den tredje perioden blev det Malmö som gjorde sitt tröstmål till 4-1 men Björklöven hade kontroll över matchen och tog tre viktiga poäng. I målet räddade Melker Thelin 32 av 33 skott och i en haltande tabell ligger Björklöven tvåa, en poäng efter Malmö som spelat två matcher mer.

Björklövens nästa match spelas hemma i Winpos Arena nu på fredag mot Hanviken. Nedsläpp 18.30.