Förlust i premiären
Publicerad: 2023-09-22
Björklöven förlorade med 5-3 mot Djurgården på bortaplan i premiären.

Björklöven fick inleda Hockeyallsvenskan inför ett fullsatt Hovet mot Djurgården. Djurgården inledde matchen bäst och gjorde också 1-0 i den första perioden. En period där skotten var 15-3. Därefter följde en något jämnare andra period där dock Djurgården utökade till 2-0 efter 34.48. Bara 39 sekunder senare svarade Björklöven och gjorde 2-1. Maxime Fortier tog upp pucken och serverade Nicolai Meyer som blev Björklövens förste målskytt i Hockeyallsvenskan säsongen 2023/24. Skotten i den andra perioden blev 12-7.

Maxime Fortier fortsatte att visa framfötterna för Björklöven när han gjorde 2-2 efter 49.08. Efter en uppåkning på högerkanten av Fortier la han in pucken på mål och den studsade in i mål. Mindre än två minuter senare var det dags igen för Fortier att göra mål till 2-3. Efter ett samarbete med Jacob Olofsson satte Fortier säkert sitt andra mål för matchen. Tyvärr kunde Djurgården med mindre än fem minuter kvar av den tredje perioden göra 3-3 och kort därpå även 4-3. Björklöven jagade en kvittering i spel 6 mot 5 men med fyra sekunder kvar av matchen kom 5-3 i tom målbur. Skotten i den tredje perioden 14-8 och sammanlagt 41-18.

För Björklövens del spelas även nästa match på Hovet. På onsdag står AIK för motståndet i säsongens andra match.