Björklöven besegrade Brynäs
Publicerad: 2024-01-28
Björklöven vann bortamatchen mot Brynäs med 5-4 efter förlängning.

Björklöven mötte serieledande Brynäs inför 6887 åskådare på plats i Gävle. Matchen fick inte den start Björklöven hoppats på då Brynäs tar ledningen redan efter 56 sekunder av matchen. Efter 8.12 kan Björklöven replikera och göra 1-1. Malte Sjögren jobbar hårt och tar en tur runt målburen innan han skickar in den till Gustav Possler som via skridskon gör målet. Den sextonde minuten blev händelserik. Först gör Brynäs 2-1 men bara 19 sekunder senare kan Jacob Olofsson skicka en backhand till Joel Mustonen som gör 2-2 från nära håll. Kort därpå blir Gustav Possler utvisad men Björklöven reder ut det och perioden slutar 2-2.

I inledningen av den andra perioden kommer ett nytt ledningsmål för Brynäs men Björklöven kan svara relativt omgående och göra 3-3. Fredric Andersson direktskjuter sitt tredje mål för säsongen i det bortre hörnet. 50 sekunder senare tar Brynäs återigen ledningen till 4-3. Där blir fredagens matchhjälte Melker Thelin utbytt och nyförvärvet Niklas Svedberg gör debut. Med 1.25 kvar av den andra perioden kommer 4-4. Alexander Wiklund hittar en lucka vid första stolpen och gör sitt femtonde mål för säsongen.

Den tredje perioden blir mållös och matchen går till förlängning och där kliver Myles Powell fram och avgör matchen med mål nummer 20 den här säsongen. Niklas Svedberg tar alla 16 skott han får emot sig efter han blivit inbytt och Björklöven kan därmed ta med sig två sköna poäng på bussen hem till Umeå.

Björklöven möter Östersund hemma på onsdag i sin nästa match. Nedsläpp 19.00 i Winpos Arena.