Klar seger i hemmapremiären
Publicerad: 2023-09-29
Björklöven vann med 6-1 mot Västervik i hemmapremiären.

Inför 5051 åskådare i Winpos Arena kunde Björklöven avgöra matchen mot Västervik redan i den första perioden. Liam Dower Nilsson inledde målskyttet i powerplay och sedan följde målen i en strid ström. Nicolai Meyer kunde göra 2-0 när Myles Powell hittade honom med en öppnande passning. Kort därpå utökade Gustav Possler till 3-0 och Mattias Nørstebø gjorde 4-0 innan 11 minuter hade passerats av matchen. Myles Powell avslutade målskyttet i den första perioden med säsongens andra mål.

Den andra och tredje perioden var jämnare målmässigt där lagen gjorde ett mål vardera. Maxime Fortier gjorde Björklöven sjätte och sista mål matchen när han med ryggen mot mål satte pucken i nät med en backhand.

För Björlövens del väntar ett returmöte mot Västervik hemma i Winpos Arena på söndag. Matchstart 15.00.