Ny seger i NDHL
Publicerad: 2023-11-17
Det blev nionde raka segern för Björklöven igår kväll

Björklöven lyckades till slut ta sin nionde raka seger i NDHL DamEttan Norra igår kväll men det satt långt inne. Matchen mot MoDo gick till förlängning och straffar där Lotte Pedersen avgjorde.

Björklöven tog ledningen med 2-0 i den första perioden men MoDo kunde kvittera halvvägs in i mittenperioden. Maren Knudsen och Ida Normark gav Björklöven en ny tvåmålsledning men även denna gång reducerade och kvitterade MoDo. Efter totalt sju mål på tio minuter i den andra perioden gick lagen till periodvila inför den tredje perioden med ställningen 5-5.

MoDo kunde ta ledningen för första gången i matchen med tio minuter kvar av den tredje perioden men Ida Normark tog med sitt andra mål för kvällen matchen till förlängning. Efter en mållös förlängning tog Björklöven extrapoängen via straffmål av Lotte Pedersen och Emma Hall och två räddade straffar av Gisela Westman.

Björklöven spelar sin nästa match söndag den 26 november då Skellefteå väntar på bortais.