Ny seger för J20
Publicerad: 2024-04-05
Björklöven vann hemmamatchen mot Hanviken med 4-2 i Kvalserien till J20 Nationell.

1538 åskådare hade tagit sig till Winpos Arena för att följa matchen mellan Björklöven och Hanviken. De fick se en mållös första perioden där Björklöven vann skotten med 12-7. Efter dryga 7 minuter av den andra perioden kom matchens första mål. Hanvikens Rasmus Dahlqvist stod för 0-1. Björklöven la då in en ny växel och backen Rasmus Hedkvist såg till att göra 1-1 med drygt halva matchen spelad. Strax därpå kom också 2-1 genom Filip Jonsson. Skotten i den andra perioden 24-10.

Björklöven hade mycket av spelet även i den tredje perioden och utökade till 3-1 då William Bergström Viksten tog fart efter vänsterkanten och tog den obekväma vägen in på mål där pucken letade sig i nät. Några minuter senare kom också 4-1 genom Evin Andersson assisterad av Benjamin Dahlén. Hanviken tröstmålade i slutminuterna till 4-2 men segern och tre poäng gick till Björklöven. Skotten totalt 53-26.

Björklöven ligger nu på andra plats med 11 poäng inspelade efter fyra matcher. Ledande Malmö har spelat ihop 12 poäng men med 7 matcher spelade.

Imorgon möter Björklöven tredjeplacerade Västerås klockan 14.00 i Winpos Arena. Fri entré, godisregn, bra priser i souvenirshopen m.m. Ta er till hallen och stötta våra duktiga juniorer!