Voutilainen nollade Brynäs
Publicerad: 2023-10-27
Det blev seger med 2-0 i kvällens match mot Brynäs.

Det blev en fartfylld förstaperiod när Björklöven och Brynäs möttes ikväll. Brynäs stod för det mesta i chansväg inledningsvis men Björklöven var inte ofarligt i snabba kontringar. Efter att Björklöven rett ut ett boxplay lyfte man upp spelet och fick lite mer tid i offensiv zon. Skotten i den mållösa förstaperioden 13-5.

Det var mycket kamp också i den andra perioden och chanser åt båda håll. Joona Voutilainen fick fortsätta att visa upp storspel i Björklövenmålet men också hemmamålvakten Damian Clara bjöd på ett par bra räddningar.  Trots goda chanser till ledningsmål för båda lagen blev också den andra perioden mållös. Skotten 12-8.

Björklöven fick reda ut slutdelen av en utvisning i inledningen av den tredje perioden. När Björklöven efter 12.40 av den tredje perioden fick sin första chans att spela powerplay kom ledningsmålet. Nick Schilkey tog till vara på en sargretur och serverade Alexander Wiklund som satte pucken i nät. Brynäs forcerade för en kvittering men istället kunde Joel Mustonen sätta 2-0 i tom bur. Jonna Voutilainen höll sin nolla intakt och slutresultatet skrevs därmed till 2-0. Skotten 13-6, totalt 38-19.

Björklövens nästa match spelas på onsdag då Mora gästar Winpos Arena.   

Henrik Lundh
Huvudpartners
Officiell materialleverantör