Schilkey tvåmålsskytt i nödvändig seger
Publicerad: 2024-03-24
Björklöven vann den fjärde kvartsfinalen mot Djurgården med 3-2.

Björklöven hade inget val den här kvällen. Vinst eller så skulle säsongen vara över. Den första perioden var ganska chansfattig och båda lagen hade koll på defensiven främst. I den andra perioden klev matchens lirare Nick Schilkey in i handlingen. När Björklöven fick chansen i powerplay passade han på att prickskjuta 1-0 via stolpen och in. Strax därpå svarade dock Djurgården och matchen var oavgjord igen. Björklöven kunde göra ett mål till i den andra perioden. 2-1 målet kom när Lenni Killinen direksköt och satte pucken i nät.

I den tredje perioden dök Nick Schilkey upp igen. Efter 8.45 lämnade Linus Cronholm över pucken till Nick Schilkey som skrinnade in i anfallszon och med ett dragskott satte 3-1 i det bortre hörnet. Dryga tre minuter senare reducerar Djurgården till 3-2 och Björklöven tvingas freda egna målet vid flertalet tillfällen men håller ut och tar sin första seger i kvartsfinalserien.

Nästa match spelas på tisdag. Nedsläpp 19.00 på Hovet.