Förlust efter förlängning
Publicerad: 2023-12-27
Björklöven förlorade med 3-2 efter förlängning mot Mora.

Björklöven åkte till Mora för att spela den första matchen efter juluppehållet. Man inledde matchen piggt och skapade framåt utan att få utdelning i början. I sitt andra numerära överläge kunde dock Björklöven ta ledningen. Myles Powell fick iväg ett riktigt fint skott som hittade bortre krysset. Målet var hans sextonde för säsongen. Mora kunde kvittera till 1-1 efter dryga 16 minuter av den första perioden. Det var också resultatet lagen gick till pausvila med.

I den andra perioden fick Björklöven en tuff start då Mora gjorde 2-1 redan efter 54 sekunder. Björklöven repade sig snabbt och hade det mesta av spelet under stora delar av den andra perioden. Vi fick också se matchens vackraste mål när Maxime Fortier tråcklade sig fram och satte 2-2 rätt upp i nättaket från nära håll.  Den tredje perioden innehöll en del chanser från båda lagen men matchen gick till förlängning. Där avgjorde Mora efter 1.08 och Björklöven åker hem med en poäng.

Björklöven spelar nästa match hemma mot Nybro nu på fredag. Nedsläpp 19.00 i Winpos Arena.