Klar seger mot MoDo
Publicerad: 2023-11-30
Björklöven vann hemmamatchen mot MoDo i NDHL DamEttan Norra med 8-1.

Björklöven är tillbaka på vinnarspåret igen efter en säker seger mot MoDo. Redan efter 2.28 av den första perioden öppnade Ida Normark målskyttet när hon gjorde 1-0 för Björklöven. Lotte Pedersen gjorde sedan sitt åttonde mål för säsongen när hon utökade ledningen till 2-0 efter 9.42. Skotten i den första perioden 13-4.

I den andra perioden gjorde Björklöven ett rejält ryck och gick från 2-0 till 6-0. Ida Normark gjorde ett tidigt mål även i den här perioden när hon utökade ledningen till 3-0. Kamilla Skogvold Olsen gjorde sitt första mål för säsongen när hon gjorde 4-0. Därefter gjorde Edle Rise Moe som är målbäst i Björklöven sitt nionde mål för säsongen innan Tuva Hermansson gjorde 6-0 nära pausvilan. Skotten i den andra perioden 18-9.

Drygt sju minuter in på den tredje perioden kom mål nummer tio för Edle Rise Moe när hon gjorde 7-0. MoDo hann med ett tröstmål innan Kamilla Skogvold Olsen gjorde mål nummer två för dagen till 8-1 som blev slutresultatet. Skotten i den tredje perioden 13-6 och sammanlagt 44-19.

Björklöven nästa match spelas borta mot Timrå den 9/12. Nedsläpp 18.00 i SCA Arena.