Lerby avgjorde i förlängningen
Publicerad: 2024-01-17
Björklöven vann bortamatchen mot Kalmar med 6-5 efter förlängning.

Björklöven siktade på att studsa tillbaka efter förlusten mot Nybro senast men lyckas inte få in någon puck i den första perioden trots att man avslutar den starkt. Andra perioden skulle bli mer målrik visade det sig. Kalmar gjorde matchens två första mål och Björklöven fick jobba sig in i matchen. Myles Powell reducerade till 2-1 när han ställdes helt fri framför Kalmars av Nicolai Meyer. Sedan betalade han tillbaka när han serverade Nicolai Meyer till 2-2. Fem minuter senare kommer 3-2 målet och Kalmar går till pausvila i ledning. Kalmar drar på sig ett matchstraff i mitten av den tredje perioden och Björklöven utnyttjar det på bästa sätt. Alexander Wiklund styr först in 3-3 på Brandon Mannings skott och kort därpå gör Fredric Weigel 3-4 på en retur. Nicolai Meyer blir sedan tvåmålsskytt när han gör 3-5 i samma powerplay. Kalmar tar ut målvakten och lyckas både reducera och kvittera vilket gör att matchen går till förlängning.

I förlängningen avgör Carl-Johan Lerby med ett välplacerat skott i bortre hörnet.

För Björklövens del väntar match mot Tingsryd på fredag. Nedsläpp 19.00 i Nelson Garden Arena.