Vinst efter straffar
Publicerad: 2024-03-29
Björklöven vann med 2-1 efter straffar mot Oskarshamn i Kvalserien till J20 Nationell

Björklöven spelade påskhelgens första hemmamatch inför 883 åskådare i Winpos Arena. Gästande Oskarshamn tog ledningen redan efter 2.50 när de slog in en målvaktsretur till 0-1. Björklöven fick ett par tuffa minuter efter målet men lyfte sedan upp spelet och skapade flertalet fina lägen till att kvittera. Kvitteringen kom till slut med bara 9 sekunder kvar av den första perioden. I numerärt överläge kunde Axel Blom valla in kvitteringen till 1-1 via Oskarshamns målvakt. Björklöven drabbades av flertalet utvisningar i den andra perioden som annars var en jämn men mållös historia. I den tredje perioden hade Björklöven det mesta i anfallsväg och flertalet gånger studsade pucken och for utan att hamna i nät. Perioden blev mållös och likaså förlängningen.

Straffläggningen blev en lång historia där målvakterna radade upp räddning efter räddning. Melker Thelin tog alla nio straffar han fick emot sig. I Björklöven klev lagkaptenen Johan Lidman fram och satte iskallt det avgörande och enda målet i straffläggningen.

Björklövens toppar tabellen efter två omgångar med 5 poäng. För Björklövens del väntar ny hemmamatch på måndag hemma i Winpos Arena. Nedsläpp klockan 12.30. Välkomna tillbaka för att ta laget till en ny vinst!