Övertidsseger mot Almtuna
Publicerad: 2024-02-07
Björklöven vann hemmamatchen mot Almtuna med 4-3.

Björklöven började matchen mot Almtuna på ett piggt sätt och jobbade sig till en ledning. Scott Pooley tog sats från egen zon och skrinnade efter högerkanten och satte 1-0 i bortre hörnet efter 11.31. I slutminuterna av den första perioden gjorde Nicolai Meyer samma sak från vänsterkanten och satte 2-0 med en isare.

Björklöven visade inte upp samma spel i inledningen av den andra perioden och Almtuna kunde göra både 2-1 och 2-2. Det ledde till en timeout från Björklöven och uppryckning. 3-2 målet kom också så småningom. Scott Pooley hade en fin uppåkning och med en backhand skickade han pucken till Gustav Possler som även han använde backhand för att göra mål.

Björklöven försökte kontrollera händelserna i den tredje perioden och lyckades nästan med det. Tyvärr kom 3-3 målet med 1.08 av den tredje perioden och matchen gick till förlängning.

Förlängningen blev bara 26 sekunder gammal innan Björklöven avgjorde. Jacob Olofsson skickade pucken till Carl-Johan Lerby som mycket läckert satte avgörande 4-3.

Björklöven har ytterligare en match denna vecka. På fredag väntar Östersund på bortaplan. Nedsläpp 19.00.